UNIEK LEIDERSCHAPSPROGRAMMA DOOR CULINART

“Onze droom is om al die duizenden leidinggevenden te helpen om samen een betere wereld te bouwen.  Een wereld waarin een dialoog met alle stakeholders wordt gevoerd, niet krampachtig, maar natuurlijk. zoals mensen dat buiten hiërarchische organisaties al vele eeuwen hebben gedaan.”

 – Jacques, John & MarcHet waarom

Er zijn enorm veel maatschappelijke en technologische veranderingen gaande en nog veel meer op komst.  Zo heeft bijvoorbeeld de digitalisering grote effecten op hedendaagse en toekomstige leiders maar ook alle andere maatschappelijke veranderingen. Er is duidelijk behoefte aan een nieuw soort persoonlijk leiderschap passend bij deze nieuwe revolutie. De oude leiderschapstheorieën en praktijken zijn failliet verklaard!

Bovenstaande, in combinatie met onze intrinsieke motivatie, is de reden dat wij, Jacques Spijkers & John Heller van Culinart en Marc van Oosterbosch van de Koers, in juni dit jaar zijn gestart met de ontwikkeling van een programma rondom persoonlijk leiderschap.

 

De voorbereidende Kook-creatie

Twee volledige dagen zijn er intensieve groepsgesprekken gevoerd met zowel Vlaamse als Nederlandse leiderschapsexperts om zowel de theorie als de praktijk omtrent persoonlijk leiderschap bij elkaar te brengen, vanuit verschillende invalshoeken bezien.

Aan de hand van alle uitkomsten is voor dit leiderschapsprogramma een speciaal dialoogformat ontwikkeld (KoersKaart genaamd) dat deelnemers op een inspirerende manier met elkaar in gesprek brengt. De kaart verbindt en geeft vooral ook inzicht in de toekomst en de daarbij gevraagde leiderschapskwaliteiten.

Gecombineerd met onze eigen ingrediënten “ervaring in inspirerend leiderschap”, “ervaring in beklijvend samen koken” en “de kracht van de dialoog” heeft dit geleid tot een uniek programma, inmiddels gevalideerd door senior en junior managers uit zowel Nederland als België.

Het uiteindelijke resultaat is een inspirerende, leerzame maar vooral ontluikende dag die persoonlijk leiderschap in toekomstig perspectief plaatst. De open dialoog zorgt voor verbinding van managers aan tafel uit zowel profit- als non-profit organisaties.

Ons doel om leidinggevenden te versterken in samenwerking en effectiviteit in deze complexe wereld en snel veranderende organisaties wordt hiermee inhoud gegeven.

We hopen met dit leiderschapsprogramma een eerste stap te zetten naar onze droom, een betere wereld!

De Menukaart

Het leiderschapsprogramma bestaat uit 3 hoofdonderdelen:

 1. “De wereld vraagt nieuwe leiders” – Door John Heller
 2. “Culinair leiderschap” – Door Jacques Spijkers
 3. “You on a mission”, leiderschapsdialoog – Door Marc van Oosterbosch

De onderdelen zullen naadloos in elkaar over gaan, ondersteund door verschillende creatieve, verbindende en vooral waardevolle elementen gericht op leiderschap.

Wat neem je aan het einde mee?

 • Inzicht in de nieuwe maatschappelijke context
 • Nieuwe inzichten rondom persoonlijk leiderschap
 • Wat jou te doen staat, in de maatschappij of binnen je organisatie
 • Een frisse kijk op ‘waarom doe ik dit eigenlijk’
 • En een fantastische ervaring!

Locatie

Als locatie hebben we gekozen voor een prachtig monumentaal pand, De Nispenhoeve te Prinsenbeek, met een fantastische kookstudio in een rustgevende landelijke omgeving.

Culinart

“De Nispenhoeve”

Beeksestraat 76

4841GD  PRINSENBEEK

Parkeren is mogelijk op het erf.

Contact:

Marc van Oosterbosch +31 (0) 636345793

Data & Kosten

Ter introductie van het leiderschapsprogramma hebben we 3 data geselecteerd:

20 januari 2017

17 februari 2017

Duur van het programma: van 9u30 tot 20u00 (incl. 1-pans-gerecht ter afsluiting).

Kosten

De reguliere prijs voor dit geheel verzorgd leiderschapsprogramma bedraagt 650,- Euro p.p. (excl. BTW), maar ter introductie bieden we het programma alleen op deze 2 datums aan voor een gereduceerde prijs van 495,- Euro (excl BTW).

Vol = Vol (maximal 8 deelnemers per sessie).

De Kook-creatiegroep

De experts uit Nederland en Vlaanderen

 • Kathleen Jooris (B, coach en HR consultant, mede-oprichter Consense)
 • Angela van de Loo (NL, begeleiden van veranderingstrajecten, oprichter van Targetpoint),
 • Peter Millecam (NL, organisatieadviseur, ex-partner PWC, Rekenkamer, UWV en Ministerie Verkeer en Waterstaat). 
 • Daniel Ofman (NL, oprichter van Kernkonsult en van Core Quality International)
 • Christian Reniers (B, Kennisplatform commerciële professionals, met aandacht voor de beleving)
 • Walter Supèr (NL, artistiek leider van Plezant, een productiehuis),
 • Willy Vochten (B, organisatie en HR-adviseur, specialist in de methode Bioss),
 • AndréWierdsma (NL, bedrijfskundige en professor aan Nijenrode),
 • Peter van Oevelen (B, OptimalChaos Architect, project en interim management, oud-CEO TriFinance)
 • Jose Scholte (NL, Directeur Taalvakwerk, projectleider ministerie van Sociale Zaken, docent)
 • Mieke Bruneel (B, zaakvoerder School voor zelfvertrouwen en leiderschap)
 • Menno Aardewijn (NL, Eigenaar Aardewijn Procesbegeleiding & Advies, UWV)
 • Koen Cuyckens (B, Specialist groepsprocessen organisatie interventies, SD Worx, Argenta)
 • Marianne van Wetter (NL, oprichter en partner van Mountain Child Care, oprichter MyQuest)

De Organisatie

John Heller

Ruim 14 jaar CEO en 5 jaar algemeen directeur bij 4 banken en verzekeringsmaatschappijen, gevestigd in 4 verschillende Europese landen.

“In een periode van rust, genietend van een sabbatical, ontmoet ik bijzonder interessante mensen met allerlei talenten, eigen ervaringen en kennis en neem de tijd om te reflecteren op het verleden en soms ook op de toekomst. Ruimte om te creëren. “ 

–John Heller

Jacques Spijkers

Een empathische man met een bedrijfskundige achtergrond en talent voor doceren. Hij ontdekte zijn passie, koken, na een carrière als HR- directeur bij een uitkeringsorganisatie voor sociale zekerheid (UWV) in Nederland en betrekkingen binnen de politie, ICT, een pensioenuitvoerder ABP en een consultancy firma.

Hij combineert zijn professionele activiteiten sinds 12 jaar met koken tijdens trainingen en teamcoaching.

“Groepen mensen worden getraind in de Lean-methode en Lean-leadership om het vervolgens direct toe te passen in het kookproces en te reflecteren op hun eigen praktijk. Beklijvend en lekker in alle eenvoud.”

– Jacques Spijkers

Marc van Oosterbosch

Partner bij de firma De Koers (www.dekoers.nl). Een sterk karakter met goede communicatie skills en strategisch commerciële kwaliteiten. Iemand die vanuit zijn B2B sales- en marketingervaringen in meerdere bedrijven  tot het inzicht is gekomen dat organisaties vrijwel steeds een lancune hebben aan communicatie, een gebrek aan intensieve dialoog.

De Koers ontwikkelt methodieken (KoersKaarten) om de dialoog te stimuleren, een gespreksvorm die inmiddels door ruim 60.000 mensen is ervaren in zowel profit- als non-profitorganisaties. Een KoersKaart maakt mensen bewust, zet aan tot verandering, verbindt en brengt een gedeelde of individuele droom tot leven.

“De communicatie binnen de traditionele hiërarchie volstaat niet. De wereld is complexer en veranderingen lijken een permanentie. Zonder dialoog met alle betrokkenen lijken oude, geleerde en welbekende strategie- en veranderingsprocessen meer en meer ineffectief.” 

- Marc van Oosterbosch